sábado, 26 de marzo de 2011

Intervenció Arqueològica i Investigació Històrica a Eramprunyà


El matí del passat 24 de març d’enguany, es va signar al castell d’Eramprunyà un conveni entre l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera i la diputada d’Infrastructures de la Diputació de Barcelona, Anna Hernández per realitzar una investigació històrica i arqueològica del castell d’Eramprunyà.
Aquest conveni servirà per establir els criteris del Pla Director, el qual guiarà les directrius de la restauració que es durà terme en el futur. Dintre d’aquest acord també es preveu la restauració de l’espadanya del l’església de Sant Miquel, a la qual es vol tornar a col·locar la campana.
El treball històric es centrarà en la recopilació de tot el fons documental del que es té noticia fins el moment i en cercar la nova documentació que es desconeixi i que encara pugui existir. La idea es fer una investigació dintre del context de la Baronia i el seu entorn històric.
Per altra banda, la intervenció arqueològica, junt amb les consolidacions necessàries, buscarà deixar al descobert el límits del castell, netejant de runes, arbusts i terra el sòl. Així mateix, també es faran cales per aportar una informació més precisa sobre l’evolució estructural d’aquesta fortalesa. Segons sembla, les intervencions arqueològiques es portaran a terme principalment al recinte sobirà, no descartant de fer algunes de molt precises al recinte Jussà.
Particularment només diré que és una llàstima que la política hagi entrat en aquest tema. Tot això no és més que una pura façana d'intencions.
The Damned.

En marxa la recerca arqueològica d'Eramprunyà.






No hay comentarios: